Hoe pas ik mijn hosts file aan? (Mac OS)

Als je website klaar staat op onze server maar je de domeinnaam nog niet gekoppeld hebt, kun je de website wel alvast bekijken door je hosts file aan te passen. Dat is een bestand waarin je voor bepaalde hosts (de domeinnaam van jouw website in dit geval) kunt instellen dat ze naar een specifieke server moeten verwijzen.

 

Open de Terminal

Je hosts file aanpassen doe je vanuit de Terminal. Open (bijvoorbeeld via Spotlight) Terminal en type daar het volgende in:

sudo nano /etc/hosts

 

Hosts file aanpassen

Wanneer je je hosts file hebt geopend, kun je onderaan een nieuwe regel toevoegen (of een regel aanpassen) om een nieuwe overschrijving voor een host toe te voegen (of te wijzigen). Dat doe je door eerst het IP-adres te typen, dan op Tab te drukken (of een spatie), en dan de host (domeinnaam) te typen. Vergeet niet om ook de www. variant toe te voegen als je die ook wilt checken. Hier een voorbeeld van een regel:

1.1.1.1 kiesling.nl www.kiesling.nl

 

Hosts file opslaan

Om je hosts file op te slaan, druk je op Ctrl en dan op de letter X (dus Ctrl + X). Terminal zal vragen of je je wijzigingen wil opslaan, en om dat te doen druk je op Y (van Yes).

 

Website bezoeken

Na het opslaan van je hosts file kun je je website nu bezoeken op de nieuwe server.

Let op: verwijder na livegang deze regel, zodat je bij een volgende verhuizing niet uren aan het uitzoeken bent waarom je de website niet meer kunt bereiken.

Wij maken gebruik van cookies.