Meertalige WordPress website waarin kunst visueel goed tot zijn recht komt

Case: website Art Center Horus

Art Center Horus is een kunstgalerij met vier vestigingen in Sint-Martens-Latem en Knokke. Eind 2018 werd het label Modus 8 geïntroduceerd, waar ruimte voor moest komen op de website. Omdat de bestaande website de visueel aantrekkelijke kunst niet helemaal tot zijn recht liet komen en het beheren ervan vrij omslachtig was, heeft Art Center Horus ervoor gekozen om samen met Kiesling Digital een compleet nieuwe website te lanceren.

Visuele aandacht voor de kunst die het verdient
In de kunstgalerij hangen de mooiste werken van internationale kunstenaars. In de vier fysieke galerijen wordt deze kunst gepresenteerd in prachtige ruimtes met professionele belichting. Met zo’n visueel aantrekkelijk product is het zonde als dat online niet minstens net zo mooi wordt gepresenteerd. Bij het ontwerpen van de website hebben we de kunst dan ook diezelfde aandacht proberen te geven. Zo tonen we de kunstwerken op groot formaat en bieden we ook veel meer informatie over specifieke kunstwerken dan op de vorige website.

 

Waardevoller voor de bezoeker
Een belangrijk doel van de website was om deze een stuk waardevoller voor de bezoeker te maken. In het functioneel ontwerp hebben we daarom goed in kaart gebracht hoe de content zo gestructureerd mogelijk ingevoerd en gelinkt kon worden. Daardoor kunnen we nu steeds relevantere informatie tonen, zoals een banner met een aankomend evenement op de profielpagina van een kunstenaar die op dat evenement wordt tentoongesteld. Daarnaast hebben we een intelligente zoekfunctie opgezet waardoor bezoekers nu niet alleen kunnen zoeken naar kunstenaars, maar ook naar bepaalde typen kunstwerken of zelfs kunstwerken in een bepaalde kleur. Bezoekers kunnen daarnaast direct meer informatie aanvragen over een specifiek kunstwerk.

 

Intuïtief beheer voor de opdrachtgever
Met tientallen kunstenaars en meer dan 700 kunstwerken is het prettig om deze content snel en intuïtief toe te kunnen voegen of te kunnen wijzigen. Omdat we in de ontwerpfase goed hebben nagedacht over welke informatie precies nodig is, was het mogelijk om tijdens het ontwikkelen daar ook custom en overzichtelijke invulvelden voor te creëren. Die zijn tijdens het vullen zelfs nog een keer snel aangepast om het beheer nóg makkelijker te maken.

 

Bekijk website

Ook een custom WordPress website?

We bespreken graag vrijblijvend de mogelijkheden.
Neem contact op

Wij maken gebruik van cookies.